طرز تهیه کله پاچه گوسفندی خانگی + 18 نکته از فواید و مضرات این غذای کامل

نوشته شده در: 15 مرداد 1402
طرز تهیه کله پاچه گوسفندی خانگی+18 نکته از فواید و مضرات این غذای کامل.
طرز تهیه کله پاچه گوسفندی خانگی+18 نکته از فواید و مضرات این غذای کامل
طرز تهیه کله پاچه گوسفندی خانگی+18 نکته از فواید و مضرات این غذای کامل

وقتی هوا سرد می شود مردم به خوردن غذاهای گرم و پرکالری تمایل پیدا می کنند. کله پاچه یکی از این نوع غذاهاست.غذای سنتی و ایرانی که در طول سال طرفداران خاص خود را دارد و اغلب غذای مورد علاقه نسل قدیم و البته نسل جوان نیز آن را دوست دارند.

این غذا بسیار چرب و پرانرژی است.معمولا در وعده صبحانه در روزهای تعطیل مورد استفاده خانواده های ایرانی قرار میگیرد.بسیار پر انرژی و پر ویتامین و در عین حال چرب هم میباشد. پاچه نیز برای کسانی که دست و پاشون در رفته و دچار شکستگی شده نیز بسیار مفید میباشد.

پس از خوردن کله پاچه نوشیدن چای ایرانی و لیموناد توصیه می شود.برای از بین بردن چربی بعد غذا از چایی و نوشیدنی های گاز دار میتوان استفاده کرد.

ویژگی اصلی این غذا پروتئین آن است. پروتئین ها مواد مغذی هستند که نقش مهمی در رشد، ترمیم و ساخت سلول ها و بافت های بدن دارند و مصرف نوع حیوانی آنها برای تمام گروه های سنی توصیه می شود.

این خواص و طرز تهیه کله پاچه از وب سایت آشپزی انگلیسی زبان meals cook انتخاب کرده ایم.

فواید کله پاچه

فواید کله پاچه

اجزای مختلف این غذا منبع غنی از ویتامین های گروه B، روی، آهن و پروتئین است. پروتئین موجود در کله پاچه به رشد و ترمیم بسیاری از بافت های بدن کمک می کند. خوردن یک وعده کله پاچه در ماه می تواند بیشتر ویتامین مورد نیاز بدن را تامین کند. به طور کلی می توان گفت که پاچه و زبان از اجزای مفید این ماده غذایی هستند، در حالی که مضرترین قسمت های آن مغز و چشم این ماده غذایی است.

بنا گوش و مغز : گوشت صورت یا بنا گوش پروتئین زیادی دارد و مغز گوسفند سرشار از ویتامین B12 است.

زبان گوسفندی : زبان گوسفندی منبع غنی از ویتامین های گروه B به ویژه ویتامین B12 است و همانطور که می دانید این ویتامین ها نقش های مفید زیادی برای بدن دارند که از جمله آن ها می توان به تولید خون و بهبود عملکرد سیستم عصبی اشاره کرد. کالری 100 گرم زبان گوسفندی حدود 1260 کیلو کالری است.

پاچه گوسفند : طبع ساق گوسفند سرد است و رقیق کننده خون، درمان یبوست، التیام زخم های داخلی، ترمیم شکستگی استخوان، درمان پوکی استخوان، درمان تب، درمان سستی روده و هموروئیدهای خونریزی دهنده و افزایش شیر مادر از جمله خواص آن است.

این ماده غذایی حاوی ماده مغذی به نام کوآنزیم Q10 است که در واقع یک آنتی اکسیدان قوی است. این ماده مغذی با حذف مواد مضر تولید شده در بدن و جلوگیری از آسیب سلولی نقش بسیار مهمی در بدن ایفا می کند. از دیگر فواید کوآنزیم Q10 می توان به قدرت عملکرد سلولی، تحریک سیستم ایمنی بدن، بهبود بیماری ها و کنترل بیماری های قلبی، فشار خون و انواع بیماری ها اشاره کرد.

مضرات کله پاچه

ویتامین های گروه B محلول در چربی هستند و جذب آنها در کبد انجام می شود به همین دلیل مصرف زیاد کله پاچه خطرات زیادی برای کبد دارد.

چربی چشم نوعی چربی ترانس است و برای بدن بسیار مضر است.

چربی حیوانی بسیار زیاد است و بهتر است افراد مبتلا به مشکلات قلبی عروقی یا افراد چاق از زیاده روی در خوردن این ماده غذایی خودداری کنند.

این غذا با وجود داشتن پروتئین و ویتامین ،کالری زیادی دارد و به همین دلیل نباید در مصرف آن زیاده روی کرد. دو ساعت پیاده روی بعد از خوردن کله پاچه یا ورزش زیاد به هضم بهتر این غذا کمک می کند.

کله پاچه سرشار از کلسترول و اسیدهای چرب مضر است.همانطور که می دانید کلسترول نوعی چربی است که در رگ های خونی بدن رسوب می کند و در نهایت منجر به انسداد و گرفتگی رگ می شود.بنابراین مصرف زیاد کله پاچه خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، سکته مغزی و سایر بیماری های مزمن را در پی دارد.

مغز گوسفند بیشترین میزان کلسترول را در این غذا دارد. جالب است بدانید که کلسترول مغز گوسفند معادل 8 زرده تخم مرغ است و غذای بسیار چرب محسوب می شود. بنابراین، اگر مشکل چربی خون، کلسترول یا اسید اوریک بالا دارید یا اگر به نقرس یا مشکلات کلیوی مبتلا هستید، در خوردن این غذا زیاده روی نکنید.

مواد لازم برای کله پاچه:

کله پاچه1 دست
پیاز کامل5 عدد
سیر5 عدد
زردچوبه1 قاشق چایخوری
فلفل قرمز1 قاشق چایخوری
برگ بویک یا دو عدد
پودر پیاز و نمکبه میزان لازم

طرز تهیه کله پاچه :

طرز تهیه کله پاچه

1. خرید و انتخاب کله پاچه:

مهم ترین نکته در نحوه طبخ آن این است که ابتدا کله پاچه درست و حلال بخرید. در هنگام خرید به این نکته مهم توجه کنید تا کله بز را از کله گوسفندی تشخیص دهید. برای این کار به کناره های چشم ها نگاه کنید. اگر کنار هر دو چشم سوراخ باشد، این سر گوسفند است.

2. روش صحیح و اصولی تمیز کردن کله پاچه:

شما می توانید از فروشگاه ها کله پاچه پاک شده و کز داده شده آماده را خریداری کنید.اگر کله پاچه تمیز و کامل تهیه کنید نیمی از راه را رفته اید. اما حتی اگر تمیز باشد، باز هم باید آن را تمیز کنید. روش تمیز کردن به این صورت است که ابتدا قسمت های مختلف آن را روی شعله ملایم گاز تفت دهید تا موهای روی و زیر پوست از بین برود و پوست کمی برشته شود.

3. شستشوی صحیح و دقیق کله پاچه:

یکی از مهم ترین نکات در تهیه کله پاچه، شستن مناسب آن است، حتی اگر تمیز خریده اید، آن را در قابلمه بگذارید و به مدت 15 دقیقه بجوشانید و بشویید. بینی، گوش و زبان را زیر آب بگذارید و خوب بشویید.

دندان ها را با مسواک و آب تمیز کنید، وقتی کاملا مطمئن شدید که تمیز شد، شروع به پخت آن کنید، بهتر است سر را از کنار زبان با چاقو ببرید و از دو طرف بکشید تا نصف شود و بهتر بپزد.

4. پای گوسفند را به همراه سرش بپزید:

حالا در یک قابلمه مناسب پیاز نصف شده، حبه سیر، کله پاچه، ادویه، پودر فلفل و زردچوبه، برگ بو (یک یا دو عدد) و پودر پیاز را به مقدار لازم بریزید.

روی این مواد آب بریزید و مقدار آب به اندازه ای باشد که کاملا روی آن ها را بپوشاند. ابتدا شعله گاز را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید و سپس شعله گاز را کم کنید.

5. کله پاچه را باید در قابلمه بپزیم:

این باید به مدت 5-6 ساعت روی شعله ملایم گاز به آرامی بپزد. در 30 دقیقه آخر پخت نمک اضافه کنید.

. هنگام سرو به مقدار دلخواه پودر دارچین و آبلیمو روی آن بریزید.شما میتوانید به همراه نان سنگک تازه و سبزی خوردن و سیر ترشی میل کنید و لذت ببرید.

پیشنهادی: خرید کله پاچه با کد تخفیف اسنپ فود اولین سفارش

نکات مهم کله پاچه که باید بدانید

تمیز کردن مغز گوسفند:

توجه داشته باشید که داخل مغز گوسفند یک غده غیرخوراکی وجود دارد که ابتدا باید آن را خارج کرد. تمام بافت مغز گوسفند نرم است و به راحتی می توانیم این غده را به اندازه یک عدس پیدا کنیم.

زمان مناسب برای افزودن نمک:

زمان نمک زدن به این غذا بسیار مهم است، اگر در ابتدای پخت نمک اضافه کنیم باعث می شود مدت زمان بیشتری بپزد و اگر دیر اضافه کنیم مزه نمی گیرد و در پایان پخت بی مزه می شود به همین دلیل باید یک ساعت قبل از پایان پخت نمک اضافه کنیم.

حتما به آن ادویه اضافه کنید.

بعضی ها نخود اضافه می کنند و با آن می پزند.

راز خوشمزه بودن در طرز تهیه این صبحانه خانگی به سبک رستورانی این است که قسمت های مختلف این غذای ایرانی را با شعله ملایم گاز طبخ کنید.

اگر می خواهید در بازار و رستوران روی آب این غذا سس چرب و فلفلی بخورید، به این ترتیب عمل کنید: چربی را روی آب این غذا با یک چوب دارچین روی حرارت ملایم حرارت دهید تا دارچین در آب و چربی حل شود و به عنوان سس روی این غذا بریزید.

در طرز تهیه کله پاچه رستورانی و برای خوشمزه بودن بهتر است یک شب تا صبح با شعله ملایم روی گاز بگذارید تا آرام بپزد و هر چه بیشتر پخته شود خوشمزه تر می شود.

به طور کلی می گویند این صبحانه دارای طبع گرم است، اما هر یک از قسمت های آن ویژگی متفاوتی دارد، مثلاً پاها سرد، مغز سرد و مرطوب است، زبان گرم و مرطوب و سیرابی و شیردان سرد و مرطوب است.

در بسیاری از شهرها مقداری سیر له شده و رب گوجه فرنگی به عنوان ادویه این غذا و سیرابی به آن اضافه می کنند، اما بهترین ادویه آن دارچین است. اگر سرد مزاج هستید بهتر است کمی فلفل قرمز به آن اضافه کنید.

هنگام پختن آن از آب لیموی تازه استفاده کنید تا مقداری از چربی آن از بین برود.

این غذا بسیار سرد است، یادتان باشد بعد از آن چای دارچین بنوشید.

هرگز این غذا را در شب نخورید زیرا واقعا سنگین است.

این غذا را با نان سنگک و آبلیمو فراوان میل کنید.

برای از بین بردن بوی این غذا در خانه می توانید مقداری چوب دارچین را در آب جوش بریزید. عطر دارچین بوی خوبی را در خانه پخش می کند.

امیدوارم از این نکات و طرز تهیه کله پاچه استفاده کافی و مناسب کرده باشید.

مرجع: https://mealscook.com/recipes/kaleh-pacheh/

3 پاسخ

  1. بله دقیقا خوردن کله پاچه بستگی به معده انسان داره
    ولی من در هر شرایطی باشم کله پاچه صبح جمعه رو از دست نمیدم
    نکات عالی بود

  2. سلام ممنون بابات مقاله کله پاچه
    ولی من یه نکته بگم طبع من همیشه گرم هست و وقتی کله پاچه میخورم مشکلی ندارم
    اما خواهرم طبعش سرده و موقع خوردن کله پاچه معده درد میگیره
    میخواستم بگم که کلا بسه به بدن انسان معده رفتارهای متفاوتی از خودش نشون میده
    در آخر تشکر کنم از سایت خوب شما

  3. به و به چه نکات مهمی بود واقعا ممنون بابت این مقاله عالی
    خیلی وقته هوس کله پاچه کردم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *